Naturen som medicin mod stress

Naturen er den bedste medicin mod stress! Flere og flere undersøgelser viser, at det har en beroligende effekt på nervesystemet at opholde sig ude i naturen. Desværre er naturen blevet en meget overset ressource til at komme fri af stress. Rigtigt ærgerligt – for den er jo gratis og lige til. Ingen medicin eller behandling kan hamle op med naturens effekt på nervesystemet og niveauet af stresshormoner i kroppen.

Så hvorfor er noget der er gratis – men rent faktisk også det bedste – blevet så overset?

Vi fjerner os mere og mere fra naturen – og os selv…

Det moderne menneske fjerner sig mere og mere fra naturen og mister således også mere og mere kontakten med sig selv. En situation som mange i dag betaler en meget høj pris for – i form af et dårligt helbred og høje niveauer af stress. Det sker, fordi vi ikke ved og kan mærke, når nok er nok – og hvornår vi skal sige til og fra? Vi mister fornemmelsen af, hvad det egentligt er, som er vigtigt og godt for os.

Meget sygdom og ubehagelige tilstande ville være meget mindre forekommende, hvis vi brugte naturen som medicin.

Naturen gør godt for nervesystemet

Naturens lyde og energi gør godt for både krop, sind og sjæl.

Naturen er konstruktiv terapi for mennesket. En mulighed for at være ét med naturen og derved kunne forbinde sig med alt levende – inklusiv sig selv.

Vi mærker os selv meget bedre, når vi kommer ud i naturen. Vi bliver bevidste om det fantastiske livet er og vi kommer i kontakt med taknemmelighed – og måske refleksion over livets større spørgsmål. Vi kommer lettere i kontakt med os selv og opdager, hvad det er, der virkeligt betyder noget.

Desuden får vi bevæget os og indsnuset en masse frisk luft til kroppen og hjernen, hvilket giver os energi…!

Find ud til steder, hvor der er så meget grønt som muligt at kigge på, og hvor der er så meget ro og stilhed som muligt – måske blot afbrudt af fuglsang og vinden i træerne. Et sted, hvor der er så få menneskeskabte lyde som muligt.

Godt for vores immunforsvar

Når vi er ude i naturen, får vi også inhaleret en masse mikrober, som er med til at stimulere vores immunforsvar. Så vi bliver også meget mere modstandsdygtige over for sygdom.

Sollyset tilfører dig D-vitaminer, så du kan optage calcium i knoglerne og derved blive stærkere. Bare det at opholde sig ude i dagslys har en antidepressiv effekt.

Når du er ude i naturen bruger du en uanstrengt opmærksomhed, som genoplader vores mentale ressourcer – i forhold til, når du arbejder, hvor du bruger en anstrengt opmærksomhed, som forbruger dine ressourcer og udmatter dig.

Der er uendeligt mange fordele ved at komme ud i naturen. Og så er det gratis!

Så kom ud og nyd livet ude i det det fri – i skov og mark eller ved havet. Bliv stærk, sund og rask og glad – og fri af stress!

Naturen er og bliver den bedste medicin mod stress! Det bedste middel til et godt helbred i det hele taget!

Så god tur og god fornøjelse – og pas godt på dig! 🙂

Felt