Fri af stress – Når kroppen larmer

Når kroppen larmer er det fordi at kroppen forsøger at fortælle os, at der er noget, der ikke er, som det skal være. Og hvad menes der så med, at kroppen larmer? Jo, det er når der er så meget tankemylder i dit hoved, at alting virker uoverskueligt. Det er når du har smerter i nakke og skuldre. Eller har svært ved at trække vejret ordentligt og har trykken for brystet. Det er, når maven ikke opfører sig, som skal og du således døjer med forstoppelse eller diarré. Det er når du bare er generelt træt hver eneste dag. Det er når du ikke kan huske og hele tiden glemmer detaljer.

Vi lytter ikke til kroppen

Desværre sker der ofte det i vores travle liv, at vi vælger at overhører de signaler kroppen sender til os. Vi har ikke tid til at stoppe op. Vi har ikke tid til at være syge eller uoplagte. Så vi vælger ofte at overhører symptomerne og i stedet fylde os med stimulanser og medicin, så vi kan “klare ærterne”, som man siger.

Problemet med det er, at hvis vi undertrykker smerter og andre symptomer, så har både symptomer og de bagvedliggende problemer det med at vokse sig større. For vi får ligesom ikke lukket luften ud af ballonen og gjort noget andet, end det vi gør i forvejen – det som tilsyneladende ikke er godt for os.

Når kroppen larmer og vise sig som mangeartede og forskellige symptomer, så er det kroppens opråb til dig om, at du bør stoppe op og mærke efter, hvad det er, der sker omkring dig og inde i dig.

Er det du har gang i dig godt for dig? Eller rigtigt skidt for dig? Og hvad er det, der ikke fungerer? Hvad er det, du er nødt til at ændre på, for at det kan fungere?

Det kan dog også handle om gamle, uforløste problemer og oplevelser. Ting som du helst skal have bearbejdet og få ud af kroppen, så du undlader at falde tilbage i gamle negative reaktionsmønstre.

Lær at stoppe op og lytte efter! Og få hjælp!

Nogen gange kan vi nemt hjælpe os selv. Vi skal blot tillade os selv at stoppe op og give os selv den tid, hvor vi kan mærke efter og finde ud af, hvad det er, vi skal se at få gjort noget ved. Men andre gange kan vi ikke selv forstå og gennemskue, hvad det er, der sker med os. Og så kan det være nødvendigt at få hjælp ude fra. Enten ved at få talt med din chef, en kollega, en ven eller noget familie.

Det kan endda være, at du har brug for noget mere professionel hjælp. En måltrettet terapi eller coaching, der kan hjælpe dig med at finde ind til den reelle årsag til dit ubehag – og sørge for at få forløst disse ting.

Når du lærer at tage dine symptomer alvorligt kan du ofte stoppe et videre uheldigt forløb, hvor du ellers ville ende med stress eller sygdom. Så lær at lytte til din krop. Lær at mærke efter, når noget ikke føles godt og rigtigt – og så handl efter det!

Pas godt på dig!

Kærlig hilsen Kate

Felt