Fri af stress – husk at have det sjovt – grin!

Et godt grin er sundt for kroppen og sindet på SÅ mange måder. Det holder kroppen ung og huden smuk – og det kan lette et måske ellers trist humør. At grine kan få de triste tanker lidt på flugt, så vi kan få overskud og plads i hovedet til at tænke mere glade tanker – og det stimulerer vores kreative sind, så vi begynder at se nye muligheder og idéer.

Kroppen har stor gavn af de endorfiner, der frigives, når vi griner, da endorfiner mindsker oplevelsen af smerter, og det får blodkarene til at slappe af, så blodtrykket sænkes, og blodgennemstrømningen bedres i diverse organer og legemsdele.

Styrk dine sociale kompetencer med et grin

Og så er et godt grin også en relationsskaber af første grad. Når vi griner sammen med andre, føler vi et fællesskab med de mennesker. Vi får sænket parederne og viser lidt mere af os selv og kan lettere slappe mere af sammen med andre. De fleste mennesker vil være langt mere tiltrækkende, når de smiler og griner, end når de er triste og lukkede. Det betyder ikke, at man ikke kan være trist, træt, vred eller i sorg. Men det kan være en ny måde at være i livet på, når du bliver opmærksom på at lukke letheden og latteren ind i passende portioner, så det får lov at fylde lidt mere i stedet for det triste og sure.

Måske falder et godt grin dig ikke så let. Fortvivl ikke. Det at kunne grine kan optrænes. Du kunne tænke over, hvilke typer mennesker, du omgåes, for vi spejler ofte vores omgivelser – uanset om vi er bevidste om det eller ej. Så indser du, at du har for få lattermilde personer omkring dig, så overvej om der er nogen, du kunne have glæde af at se lidt mere!? Eller måske kunne du gå ind og se noget stand-up comedy eller se nogle sjove film.

I hvert fald gør noget, som får dig i et lettere humør – tag ikke alting for tungt! Grin..!

Felt