Fri af stress – hjertemeditation – en nem 2-minutters meditation til ro i krop og hoved

Hjertemeditation er en nem og virkningsfuld måde til hurtigt at opnå ro i både kroppen og i hovedet.

Når hverdagen kører med de mange ting vi skal og skal huske og skal ordne, så kan det for mange af os være svært huske at få stoppet op og få samlet tankerne, få trukket vejret og lige holde kroppen i ro.

Men det at kunne stoppe op er især vigtigt for dig, der har virkeligt travlt. For det giver din hjerne mulighed for at “trække vejret”, så tankerne kan samle sig og du igen kan fokusere og prioritere de vigtigste ting først. Hvis vi barer kører derud af uden pauser, kan vi nemt komme til at miste overblikket, og så bliver mange opgaver ofte meget mere mere uoverskuelige, end de ellers ville være.

Hvem er hjertemeditation særlig god til?

Hjertemeditation kan bruges af alle, der har brug for en pause ind i mellem til lige at trække vejret og il at få samlet tankerne til en fokuseret bevidsthed om de ting, der foregår. Og der er vel egentligt ikke særligt mange, der ikke kan bruge dette ind i mellem 🙂

Når vi hjælper hjernen med at holde fokus får vi også lettere ved at overskue ting. Humøret bliver også bedre, fordi vi ikke så let bliver revet med af det, der sker omkring os. Så hjertemeditation kan bruges både af dig, der oplever stress, og dig der bare er almindelig “travlhed i hovedet”, hvor bægeret føles lidt fyldt. Og sidst men ikke mindst brug også gerne hjertemeditation, selvom du ikke oplever det store pres, men stadig gerne vil pleje og gøre gode ting for dig selv.

Husk at pleje dig selv!

Hvis du husker at pleje dig selv ved bl.a. at optræne sindet til at holde sig i ro. På den måde forebygger du også risikoen for at få stress. Og alt andet lige, er det altid bedre at forebygge end at skulle til at reparere og genopbygge. Så lav meget gerne hjertemeditation forebyggende så får den gode vane med jævnligt at holde de vigtige pause fra hverdagens mange input. Men selvfølgelig også brug den ved oplevelsen af stress og travlhed, hvor det er yderst nødvendigt at få givet slip på tankemylder i hovedet eller uro i kroppen.

Bare 2 minutter er nok til at skabe ro – men du må selvfølgelig altid gerne lave den i længere tid, hvis du vil <3

Felt