Fri af angst – Håb er vigtigt for helingen

Mange er ikke bevidste om, hvor meget håb betyder for en helingsproces for et menneske med psykiske eller fysiske udfordringer. Men det betyder faktisk rigtigt meget, at vi bevarer håbet om at få det godt igen, når vi er syge. Der er lavet mange studier, der viser forskellen på helingen mellem mennesker, der fra start indstiller sig på, at ville være raske og friske igen. Versus ikke at tro på, at man nogensinde får det helt godt igen.

Desværre er det også bevist, at hvis du ikke tror på, at du kan få det godt igen, så vil heling og restitution tage meget længere tid. Der vil også være en tilbøjelighed til, at flere komplikationer kan opstå. Så hvad vores sind bliver fodret med, er det der vil komme til at gøre sig gældende i en helingsproces – hvad end den er psykisk eller fysisk.

Mange får frataget deres håb

Jeg har efterhånden rigtigt mange gange oplevet mennesker komme i min praksis forpint af angst eller stress eller nogle andre udfordringer. Mennesker som langt hen ad vejen er blevet fortalt, at hun/han aldrig kommer til at slippe helt fri af sit problem. At det bare er noget hun/han skal lære at leve med og skal finde ud af at håndtere, når det presser sig på.

Sådan noget gør mig virkelig ked af det. Især når det handler om angst. For angst kan virkelig ødelægge et liv med overbekymring og begrænsede muligheder for, hvad denne person kan gøre i sit liv. Jeg har oplevet især helt unge mennesker, der ellers har livet for sig og med masser muligheder blive ramt af angst – af forskellige årsager – og som så har fået hjælp. Men hvor hjælpen desværre primært har bestået af samtaler, der intet løser. Hvor man blot lader personen vade rundt i de samme ting – koge suppe på den samme historie – uden at løse eller forløse noget. Og som måske oven i købet bliver holdt endnu mere fast i sine historier ved at deltage i diverse grupper eller foreninger.

Ikke at disse tilbud ikke har nogle gode ting i sig. Det kan være rigtigt rart at sidde med andre, som er i sammen båd. På den måde kan man måske finde trygheden i, at man ikke er den eneste i verden med disse problemer.

MEN de løser ikke nødvendigvis problemet. De kan nok lære dig nogle redskaber til at håndtere svære situationer, men dybt inde i kroppen, vil der ofte stadig sidde de gamle programmer, som provokerer angst-reaktionen i kroppen. En reaktion, som ikke kan styres.

Men der er håb – Du kan blive helt fri af angst

Derfor er det vigtigt for mig at fortælle, at bare fordi du lider af angst lige nu, så behøver det ikke betyde, at det er noget, du skal lære at leve med resten af livet. Nej, jeg ved fra egen personlig erfaring , at du godt kan blive fri af angst. Og jeg mener HELT fri…! Du kan blive fri af angst på en måde, hvor du ikke behøver at tænke over det længere. Hvor du ikke behøver at skulle håndtere det på nogen måde. For det simpelthen ikke er i dit system længere.

Så derfor er det vigtigt at bevare håbet om, at du kan blive frisk og have det godt igen. For håbet i sig selv er starten på helingen. Og hvis du samtidigt får den rette hjælp, hvor du får forløst årsagen til angst-reaktionen, så kan du blive den allerbedste version af dig selv igen. Og sandsynligvis en endnu gladere og mere fri version 🙂

Bevar derfor altid håbet om, at du kan få det godt igen. Og er du pårørende, eller kollega eller ven eller veninde til en, der har det skidt med angst, så støt vedkommende i håbet om at få det godt igen. Og er du behandler eller anden sundhedsperson så Giv Håb! Det er med til at gøre en stor og fantastisk forskel for helingen af mennesket.

Felt