NATUREN SOM MEDICIN MOD STRESS

Naturen er det bedste middel mod stress!
Flere og flere undersøgelser viser, at det har en beroligende effekt på nervesystemet at opholde sig ude i naturen. Naturens lyde og energi gør godt for både krop, sind og sjæl.
Find ud til steder, hvor der er så meget grønt som muligt at kigge på, og hvor der er så meget ro og stilhed som muligt – måske blot afbrudt af fuglesang og vinden i træerne. Et sted, hvor der er så få menneskeskabte lyde som muligt.
Naturen er konstruktiv terapi for mennesket. En mulighed for at være ét med naturen og derved kunne forbinde sig med alt levende – inklusiv sig selv.
Vi mærker os selv meget bedre, når vi kommer ud i naturen. Vi bliver bevidste om det fantastiske livet er og vi kommer i kontakt med taknemmelighed – og måske reflekteren over livets større spørgsmål. Vi kommer lettere i kontakt med os selv og opdager, hvad det er, der virkeligt betyder noget.
Desuden får vi bevæget os og indsnuset en masse frisk luft til kroppen og hjernen, hvilket giver os energi…!

GODT FOR VORES IMMUNFORSVAR

Når vi er ude i naturen, får vi også inhaleret en masse mikrober, som er med til at stimulere vores immunforsvar. Så vi bliver også meget mere modstandsdygtige over for sygdom.
Sollyset tilfører dig D-vitaminer, så du kan optage calcium i knoglerne og derved blive stærkere. Bare det at opholde sig ude i dagslys har en antidepressiv effekt.
Når du er ude i naturen bruger du en uanstrengt opmærksomhed, som udhviler vores mentale ressourcer – i forhold til, når du arbejder, hvor du bruger en anstrengt opmærksomhed, som forbruger dine ressourcer og udmatter dig.
Der er uendeligt mange fordele ved at komme ud i naturen. Og så er det gratis!
Så kom ud og nyd livet ude i det det fri – i skov og mark eller ved havet. Bliv stærk, sund og rask og glad – og fri af stress!
God fornøjelse – og pas godt på dig! 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.